Loading...

Groene stroom Venlo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputbare bronnen als aardwarmte, waterkracht, biomassa, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant milieuvriendelijker dan grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Geholpen door de duurzame energie checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Venlo vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Venlo en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Venlo

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Venlo vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan vergelijk je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene stroom prijziger dan grijze elektra? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor groene stroom en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Gelijk groene stroom in Venlo vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het abonnement wat je interessant vindt. Ga voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energiebedrijf Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als water, wind, aarde, zon, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, kolen, petroleum (grijze stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Kortgene vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Selecteer een aanbieder met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Venlo

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Venlo.

groene-stroom-venlo

Een energieneutrale woning in Venlo rond juni 2024

Op basis van onze website lees je handige details over groene stroom Venlo. Alleen, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een beperkte of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Venlo is onderwerp van gesprek. Deze woningen realiseren jullie via het volgende model:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Bijvoorbeeld “gebruik niet de standby modus” en laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw leverancier. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, Intergas, AWB of Atag) uitgesloten. De “oude” mono cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) profiteert van energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en gebruikswater. Het apparaat heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Venlo kan duur uitvallen. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energiekosten. De investering ligt zo tussen de €2300 tot +/- €7200. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Eemnes afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen als Eneco, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode spot je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Venlo operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je huidige pakket annulerenen nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Venlo flink lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn veel huizeneigenaren die oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten vergelijk je bijgaand veel gekozen energiepakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check achterhaal je direct welke pakketten duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Venlo vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.