Loading...

Groene stroom Eemnes Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, wind, biomassa, aardwarmte, zon. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels de duurzame energie check kun jij nu alle groene energieleveranciers in Eemnes vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Eemnes of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Eemnes

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Eemnes vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien vind je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en forse welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Eemnes vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen verschillen per woonplaats in Utrecht).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas licht De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, zon, wind, bio, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardgas, aardolie (grijze stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere lucht? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Startenhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Eemnes

Zonnestroom is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnestroom, en ga voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Eemnes.

groene-stroom-eemnes

Een energieneutrale woning in Eemnes rond december 2022

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je belangrijke info over groene stroom Eemnes. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Eemnes is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De elektra consumptie stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw maatschappij. Evenwel, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde cv-ketel (van AWB, Atag, Remeha, Vaillant of Intergas) niet langer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) haalt energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie woning en water om te gebruiken. Het product heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Eemnes kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energiekosten. De investering varieert tussen de €2300 en €6500. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Nieuw Beerta afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke organisaties zoals Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Engie, Powerpeers, Greenchoice focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert tref je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Eemnes actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: jullie bestaande levering stopzetten en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Eemnes aantrekkelijker in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die mede hierdoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder enkele stroomcontracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker bekijk je simpelweg welke pakketten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Eemnes vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.