Loading...

Groene stroom Startenhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals waterkracht, wind, biomassa, zon, bodemwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant schoner wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van onze groene stroom checker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Startenhuizen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Startenhuizen of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Startenhuizen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Startenhuizen vergelijken (april 2024)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je de meest relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Startenhuizen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per postcode in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: actie van Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bodem, aarde, zon, wind, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, petroleum, kolen (grijze stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Vind alles uit over groene energie Hobrede vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Startenhuizen

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische materialen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Loppersum.

groene-stroom-startenhuizen

Een energieneutrale woning in Startenhuizen rond april 2024

Door middel van deze pagina vergelijk je praktische toelichting op groene stroom Startenhuizen. Interessant, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een lage of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Startenhuizen wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het energieverbruik stabiliseren doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “niet alle radiatoren open zetten” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij het energiemaatschappij. Daartegenover, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Intergas, AWB, Remeha of Atag) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en douchewater. De installatie werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Startenhuizen kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Daarnaast beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energienota. De totaalprijs schommelt tussen €3700 t/m €6000. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Casteren afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. In het bijzonder bedrijven zoals Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent bieden deze service. Op basis van je postcode spot jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Startenhuizen actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: jullie bestaande abonnement beëindigen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Startenhuizen flink lager dan de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die mede hierdoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van huidige energiecontracten vind je bijgaand de meest populaire pakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check bekijk je spoedig welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Startenhuizen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.