Loading...

Groene stroom Hobrede Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, aardwarmte, biomassa, zon, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Met behulp van onze groene energie check kun jij nu alle groene energieleveranciers in Hobrede vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Hobrede of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Hobrede

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Hobrede vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Hobrede vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen schommelen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Innova Energie 1 jaar contract september 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardolie, petroleum, kolen, aardgas (vuile stroom). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Wijster vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Hobrede

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Zeevang.

groene-stroom-hobrede

Een energieneutrale woning in Hobrede rond september 2022

Aan de hand van deze website vergelijk je alle info over groene stroom Hobrede. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een nihile of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hobrede wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het energieverbruik minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Voorbeelden zijn “gebruik alleen A++ producten” en de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij jullie energieleverancier. Desondanks, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Nefit, Vaillant, AWB of Remeha) verbannen. De “oude” CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de lucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw woning en gebruikswater. Het product heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hobrede is prijzig. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Verder verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energienota. Het tarief varieert tussen €4200 tot €7700. Via de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Rotstergaast afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Juist bedrijven zoals Engie, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Pure Energie faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert tref je rap welke groene stroom aanbieders in Hobrede beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: het actuele pakket stopzetten en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Hobrede flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die daardoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende abonnementen ontdek je hierna toonaangevende stroom abonnementen. Aantekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check check je zonder problemen welke leveranciers “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Hobrede vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor stroom en gas.