Loading...

Groene stroom Wijster Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, wind, zon, aardwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene stroom checker kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Wijster vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Wijster en check de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Wijster

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Wijster vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vergelijk je de beste groene maatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Wijster vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: abonnement bij MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, waterkracht, bodemwarmte, windenergie, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (grijze stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Markelo vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Wijster

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-wijster

Een energieneutrale woning in Wijster rond mei 2024

Met onze website lees je uitgebreide info over groene stroom Wijster. De vraag is, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een beperkte of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wijster wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. O.a. “korter douchen” en niet een te grote vriezer kopen. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiemaatschappij. Evengoed, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, Nefit, AWB of Atag) uitgefaseerd. De “oude” cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en kraanwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wijster is kostbaar. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Bovendien verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaart men op energienota. De prijs varieert tussen de €4400 tot €6900. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Goutum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder organisaties zoals Powerpeers, Pure Energie, Engie, Qurrent, Van de Bron, Eneco verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens ontdek jij meteen welke groene stroom aanbieders in Wijster aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: je lopende contract beëindigen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Wijster sterk verlaagd in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die daarom kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten bekijk je in het overzicht hieronder enkele stroompakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vind je rap welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Wijster vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektra en gas.