Loading...

Groene stroom Markelo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk schoner dan grijze stroom dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie groeit snel. Geholpen door onze groene energie check kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in Markelo vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Markelo en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Markelo

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Markelo vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor duurzame energie en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Markelo vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven schommelen per postcode in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Pure Energie stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, aardgas, aardolie (grijze elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Bitgummole vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Markelo

De zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnecellen, en kies voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hof van Twente.

groene-stroom-markelo

Een energieneutrale woning in Markelo rond december 2022

Via onze website vergelijk je nuttige info over groene stroom Markelo. De vraag is, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Markelo is onderwerp van gesprek. Een huis als dit realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “kouder douchen” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je energieleverancier. Niettemin, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, AWB, Atag of Intergas) niet meer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Het product werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Markelo is prijzig. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Bovendien verklein je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energierekening. De kostprijs schommelt tussen €2600 t/m €6400. Geholpen door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Vethuizen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers als Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Eneco verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Markelo operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie huidige contract annulerenen uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jouw nieuwe leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Markelo sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die daardoor neigen naar deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van beschikbare contracten bekijk je hierna toonaangevende energiecontracten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker achterhaal je direct welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Markelo vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.