Loading...

Groene stroom Vethuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via reine, stabiele bronnen als wind, waterkracht, aardwarmte, biomassa, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze energie dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt steeds beter. Door middel van de duurzame energie checker kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Vethuizen vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Vethuizen en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Vethuizen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vethuizen vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je de meest populaire groene bedrijven. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Dankzij subsidies en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Vethuizen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energiebedrijf Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, water, bodem, aarde, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, kolen, aardolie (vuile stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Koudum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Selecteer een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Vethuizen

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als etensresten. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Montferland.

groene-stroom-vethuizen

Een energieneutrale woning in Vethuizen rond december 2023

Op onze website check je alle toelichting op groene stroom Vethuizen. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vethuizen wint aan interesse. Een woning als dat verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en radiatorfolie gebruiken. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp. Als het buiten koud is neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Aan de andere kant, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele verwarmingsketel (als Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha of AWB) niet meer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie woning en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Vethuizen is kostbaar. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Overigens verklein je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op maandelijkse energielasten. Het tarief schommelt tussen €4200 tot +/- €7500. Via de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Eenrum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven als Powerpeers, Qurrent, Eneco, Engie, Pure Energie, Van de Bron faciliteren dit. Door je postcode in te vullen achterhaal je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Vethuizen aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: jullie bestaande contract ontbinden en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. De volgende energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Vethuizen aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel families die daarom kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiepakketten ontdek je hierna toonaangevende contracten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker vind je eenvoudig welke abonnementen echt “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Vethuizen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.