Loading...

Groene stroom Rotstergaast Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van niet vervuilende, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de groene stroom vergelijker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Rotstergaast vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Rotstergaast of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Rotstergaast

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Rotstergaast vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens vind je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie prijziger dan grijze stroom? Helemaal niet! Via subsidies en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Rotstergaast vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie vergelijken bij UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, bio, wind, zon, water zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Goutum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is minimaal. Interesse in windenergie? Selecteer een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Rotstergaast

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonne energie, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische materialen als rioolslib. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-rotstergaast

Een energieneutrale woning in Rotstergaast rond december 2022

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je uitgebreide toelichting op groene stroom Rotstergaast. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rotstergaast wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jullie gebruik. Veel gehoord is “een goede thermoskan gebruiken” en zorg dat je koelkast goed sluit. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van het aanbieder. Echter, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Nefit, Intergas, Atag of AWB) uitgesloten. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je woning en kraanwater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Rotstergaast is kostbaar. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Overigens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €4400 t/m €6000. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Bears afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen als Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice bieden deze service. Door te adres te gebruiken spot je à la minute welke groene stroom aanbieders in Rotstergaast beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je actuele levering opzeggen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Rotstergaast fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren op basis daarvan overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele energie-abonnementen vergelijk je onderstaand toonaangevende stroompakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker achterhaal je moeiteloos welke leveranciers “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Rotstergaast vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektra en gas.