Loading...

Groene stroom Bears Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. reine, stabiele bronnen als zon, waterkracht, aardwarmte, wind, biomassa. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie groeit snel. D.m.v. de duurzame energie checker kun jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Bears vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Bears of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Bears

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Bears vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene stroom prijziger dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Via subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Bears vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: voordelig tarief Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als water, bio, bodem, zon, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is minimaal. Bovendien, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardolie, aardgas (vuile stroom). De verwerking van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere wereld? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Opperdoes vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Bears

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-bears

Een energieneutrale woning in Bears rond april 2024

Aan de hand van deze webpagina lees je alle details over groene stroom Bears. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bears is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie verminderen doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met energie. Voorbeelden zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de kachel `s nachts uit zetten. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij een aanbieder. Daarentegen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, Remeha, AWB of Nefit) uitgesloten. De huidige mono cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Bears kan veel geld kosten. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Bovendien minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op stroomkosten. De prijs ligt zo tussen de €4500 – €7500. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Kamperland afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Vooral aanbieders als Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Van de Bron maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken zie jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Bears beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: jullie huidige levering beëindigen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Je volgende leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Bears flink lager dan een paar jaar terug. Er zijn veel klanten op basis daarvan overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire energiecontracten. Let op: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check zie je direct welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Bears vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en stroom.