Loading...

Groene stroom Opperdoes Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. reine, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, zon, wind, aardwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door de duurzame energie check kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Opperdoes vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Opperdoes en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Opperdoes

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Opperdoes vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend check je alle groene maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Mede door subsidies en hoge welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Opperdoes vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van postcode in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: DELTA overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, bodem, water, aarde, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, kolen, aardolie (grijze energie). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Eenrum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Opperdoes

Energie van de zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Medemblik.

groene-stroom-opperdoes

Een energieneutrale woning in Opperdoes rond december 2023

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl lees je praktische toelichting op groene stroom Opperdoes. Alleen, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Opperdoes wint aan interesse. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra reduceren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jullie gebruik. O.a. “alleen wassen met volle wasmachine” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter koop je stroom in bij je aanbieder. Intussen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, AWB, Vaillant of Nefit) uitgefaseerd. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) benut de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie appartement en kraanwater. De installatie heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Opperdoes is duur. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Daarbij reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaart men op energielasten. De aanschafprijs schommelt tussen €2500 – €7800. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Zuidhorn afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke bedrijven zoals Pure Energie, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens detecteer je nu welke groene stroom aanbieders in Opperdoes beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: jullie huidige levering opzeggen en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Opperdoes fors lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die daardoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse energiecontracten ontdek je bijgaand de meest populaire abonnementen. Let op: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check detecteer je snel welke maatschappijen duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Opperdoes vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.