Loading...

Groene stroom Zuidhorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van schone, duurzame bronnen zoals biomassa, zon, wind, aardwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Met behulp van de duurzame energie checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Zuidhorn vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Zuidhorn en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Zuidhorn

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuidhorn vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je de beste groene bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze elektra? Helemaal niet! Door subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Zuidhorn vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: stroom van Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, bio, bodem, zon, wind vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardgas, aardolie (grijze elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Nieuw Scheemda vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Zuidhorn

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische dingen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Zuidhorn.

groene-stroom-zuidhorn

Een energieneutrale woning in Zuidhorn rond september 2022

D.m.v. onze website ontdek je bruikbare uitleg over groene stroom Zuidhorn. Echter, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zuidhorn is een wens van vele. Deze woningen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van elektra laag houden bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op energie. Denk aan “korter douchen” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie energiemaatschappij. Intussen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Intergas, Atag, AWB of Vaillant) uitgefaseerd. De huidige hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verandert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en douchewater. Het product werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Zuidhorn kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Tevens verminder jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energierekening. De prijs schommelt tussen €4200 en €7000. Mede door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Heijenrath afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Met name aanbieders als Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Engie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken lees je meteen welke groene stroom aanbieders in Zuidhorn operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: jullie actuele pakket ontbinden en aansluitend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Zuidhorn fors lager dan de beginperiode. Er zijn veel consumenten die daardoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige pakketten vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Info: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker vergelijk je vlug welke pakketten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Zuidhorn vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en stroom.