Loading...

Groene stroom Heijenrath Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als biomassa, zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Dankzij de duurzame energie checker kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Heijenrath vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Heijenrath en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Heijenrath

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Heijenrath vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de beste groene stroom aanbieders. Is groene stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Heijenrath vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen schommelen per woonplaats in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat je interessant vindt. Kies meteen voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Enexis contract juli 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, biomassa, bodemwarmte, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, steenkool, petroleum (vuile elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Wenum Wiesel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Kies voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Heijenrath

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonne energie, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Gulpen-Wittem.

groene-stroom-heijenrath

Een energieneutrale woning in Heijenrath rond juli 2024

Middels deze website vergelijk je handige informatie over groene stroom Heijenrath. Interessant, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heijenrath is een wens van vele. Een huis als dit realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Denk aan “apparaten uitschakelen” en goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw leverancier. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” verwarmingsketel (als Intergas, Atag, Remeha, AWB of Nefit) verboden. De “gewone” CV-ketel op gas kun je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jullie appartement en het tapwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Heijenrath is kostbaar. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3200 t/m €7800. Via de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Rasquert afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist maatschappijen zoals Engie, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken zie je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Heijenrath beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: je actuele pakket beëindigen en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Heijenrath sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer klanten op basis daarvan neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van huidige contracten ontdek je hieronder veel gekozen energiepakketten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check check je vlug welke maatschappijen “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Heijenrath vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektriciteit en gas.