Loading...

Groene stroom Wenum Wiesel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als zon, waterkracht, biomassa, wind, aardwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze elektra dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door de groene stroom vergelijker kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Wenum Wiesel vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Wenum Wiesel of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Wenum Wiesel

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Wenum Wiesel vergelijken (oktober 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Via subsidieregelingen en hoge welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Wenum Wiesel vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: maandelijkse kosten Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, bodem, wind, zon, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, kolen, aardgas (vuile elektriciteit). De verbranding van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Vind alles uit over groene energie Loenersloot vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Selecteer een maatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Wenum Wiesel

Zonne-energie is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en bestel zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Apeldoorn.

groene-stroom-wenum-wiesel

Een energieneutrale woning in Wenum Wiesel rond oktober 2023

Via deze website vind je belangrijke informatie over groene stroom Wenum Wiesel. Alleen, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wenum Wiesel wordt steeds populairder. Een woning als dat realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van energie stabiliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Denk aan “een afwasteil gebruiken” en goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij jullie energiemaatschappij. Daarentegen, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” hr-ketel (AWB, Vaillant, Nefit, Atag of Intergas) verbannen. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en douchewater. Het systeem werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wenum Wiesel is duur. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Overigens verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energierekening. De inkoopprijs ligt tussen de €3800 – €6000. Via de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Garrelsweer afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Specifieke organisaties als Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Engie, Van de Bron, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen spot je nu welke groene stroom aanbieders in Wenum Wiesel beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: je huidige pakket ontbinden en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Wenum Wiesel een stuk lager dan de introductieprijs. Er zijn veel woningeigenaren die daarom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van diverse pakketten vind je hieronder vaak bestelde pakketten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker detecteer je nu welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Wenum Wiesel vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.