Loading...

Groene stroom Garrelsweer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als waterkracht, zon, wind, bodemwarmte, aardwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Op basis van de groene stroom vergelijker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Garrelsweer vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Garrelsweer en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Garrelsweer

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Garrelsweer vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Garrelsweer vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstappen DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, zon, water, bio, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardolie, steenkool (grijze stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Tzum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Garrelsweer

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische materialen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Loppersum.

groene-stroom-garrelsweer

Een energieneutrale woning in Garrelsweer rond september 2022

Op basis van deze webpagina vind je alle toelichting op groene stroom Garrelsweer. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Garrelsweer is een wens van vele. Zo’n huis realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “kouder douchen” en zoveel mogelijk dubbel glas. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw maatschappij. Daartegenover, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha of Atag) niet meer toegestaan. De “gewone” cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Het systeem heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Garrelsweer is prijzig. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Bovendien minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €3200 tot +/- €6000. Via de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Olburgen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist organisaties zoals Eneco, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Engie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert zie je nu welke groene stroom aanbieders in Garrelsweer aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: je lopende verbintenis beëindigen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Garrelsweer aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. We zien meer en meer gezinnen op basis daarvan switchen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van diverse contracten vind je onderstaand enkele pakketten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker vind je onmiddellijk welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Garrelsweer vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.