Loading...

Groene stroom Olburgen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als wind, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Dankzij onze groene energie check kun je snel alle groene energieleveranciers in Olburgen vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Olburgen en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Olburgen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Olburgen vergelijken (april 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens ontdek je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Olburgen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Noordelijk Lokaal Duurzaam kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, aarde, wind, bio, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, aardolie, aardgas (vuile energie). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Dongen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is minimaal. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Olburgen

Zonne-energie is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnecellen, en neem zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Bronckhorst.

groene-stroom-olburgen

Een energieneutrale woning in Olburgen rond april 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl ontdek je belangrijke toelichting op groene stroom Olburgen. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Olburgen is een wens van vele. Zo’n woning realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra reduceren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Denk aan “led-lampen gebruiken” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Intussen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Vaillant, Nefit, Remeha of Intergas) uitgefaseerd. De welbekende mono cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. De installatie kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Olburgen vergt een hele investering. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Tevens verminder jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen €3200 – €7100. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Woubrugge afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist leveranciers als Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Engie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen ontdek jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Olburgen voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: je lopende contract opzeggen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Olburgen flink lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat gezinnen op basis daarvan switchen naar deze vorm van schone energie. Door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse pakketten vind je hieronder vaak bestelde energiecontracten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker check je simpelweg welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Olburgen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.