Loading...

Groene stroom Woubrugge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, biomassa, zon, bodemwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze energie dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Woubrugge vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Woubrugge of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Woubrugge

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Woubrugge vergelijken (juli 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien detecteer je de meest relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie prijziger dan normale stroom? Helemaal niet! Middels subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Woubrugge vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per regio in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract dat je wensen dekt. Onder andere het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: contract Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, steenkool, kolen (vuile stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Mierlo vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Woubrugge

Energie van de zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Kaag en Braassem.

groene-stroom-woubrugge

Een energieneutrale woning in Woubrugge rond juli 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Woubrugge. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Woubrugge wordt steeds populairder. Dit soort huizen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De elektra consumptie laag houden bereik je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met energie. Onder andere het huis verwarmen met kookwarmte” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. De productie van energie kan met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij een energieleverancier. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, AWB, Nefit of Remeha) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan slechts omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Woubrugge is prijzig. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Trouwens, ook reduceer je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energienota. De prijs ligt tussen de €4300 en €6300. Via de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Halsteren afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Juist partijen als Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Engie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens detecteer jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Woubrugge actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: het actuele abonnement opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Je volgende energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Woubrugge aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die daarom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van verschillende energie-abonnementen vind je hierna toonaangevende contracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker vergelijk je snel welke maatschappijen duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Woubrugge vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en stroom.