Loading...

Groene stroom Halsteren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met schone, stabiele bronnen als aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa, wind. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene energie check kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Halsteren vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Halsteren en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Halsteren

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Halsteren vergelijken (april 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Middels subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Halsteren vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat bij jou past. Onder andere een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als aarde, bodem, zon, water, wind vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (grijze energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Vrouwenparochie vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene windstroom. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Halsteren

Zonnestroom is het type energie die nooit opraakt. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Bergen op Zoom.

groene-stroom-halsteren

Een energieneutrale woning in Halsteren rond april 2024

Met behulp van onze website ontdek je belangrijke info over groene stroom Halsteren. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Halsteren wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van energie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op energie. Onder andere gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zoveel mogelijk dubbel glas. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van je maatschappij. Niettemin, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Remeha, Vaillant, Intergas, Atag of Nefit) verboden. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de lucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en douchewater. Het product werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Halsteren is kostbaar. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Verder verklein je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op de energiekosten. De investering varieert tussen de €3800 – €7200. Mede door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Ouwster-Nijega afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. In het bijzonder bedrijven als Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Engie, Qurrent, Powerpeers bieden deze service. Via jullie adresgegevens spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Halsteren actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: je huidige abonnement beëindigen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Je volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Halsteren sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel mensen die hierom neigen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vind je eenvoudig welke leveranciers “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Halsteren vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.