Loading...

Groene stroom Vrouwenparochie Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met milieubewuste, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, wind, aardwarmte, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Met behulp van de duurzame energie check kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Vrouwenparochie vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Vrouwenparochie of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Vrouwenparochie

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vrouwenparochie vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Probleemloos groene stroom in Vrouwenparochie vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per postcode in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: groene stroom Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, zon, water, bio, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardgas, petroleum (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Leerbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Vrouwenparochie

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnekracht, en installeer boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente het Bildt.

groene-stroom-vrouwenparochie

Een energieneutrale woning in Vrouwenparochie rond mei 2024

Met deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over groene stroom Vrouwenparochie. Echter, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vrouwenparochie wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Veel gehoord is “een goede thermoskan gebruiken” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van het energiebedrijf. Maar, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende hr-ketel (AWB, Intergas, Remeha, Nefit of Vaillant) uitgesloten. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van je appartement en het tapwater. Het product kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Vrouwenparochie is kostbaar. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Verder verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op stroomkosten. De kostprijs ligt tussen de €4500 tot +/- €7000. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Enumatil afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Specifieke organisaties zoals Van de Bron, Engie, Qurrent, Pure Energie, Eneco, Powerpeers faciliteren dit. Door te adres te gebruiken achterhaal je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Vrouwenparochie voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande pakket opzeggen en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. De toekomstige energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Vrouwenparochie aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer klanten op basis daarvan oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen pakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vind je spoedig welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Vrouwenparochie vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektra.