Loading...

Groene stroom Leerbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, wind, waterkracht, bodemwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2022. Vele malen duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. D.m.v. onze groene energie check kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Leerbroek vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Leerbroek en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Leerbroek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Leerbroek vergelijken (november 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend vind je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Probleemloos groene stroom in Leerbroek vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per postcode in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: HVC actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, windenergie, waterkracht, zonne-energie, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (vuile elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Zoek ook naar groene energie Apeldoorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Leerbroek

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals rioolslib. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Zederik.

groene-stroom-leerbroek

Een energieneutrale woning in Leerbroek rond november 2022

Op basis van onze website ontdek je alle info over groene stroom Leerbroek. Maar, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Leerbroek zien we steeds meer. Een huis als dit implementeer je via het volgende model:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra laag houden is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. Voorbeelden zijn “de verwarming omlaag doen” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je energieleverancier. Daarentegen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, AWB, Vaillant of Remeha) uitgesloten. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je woning en douchewater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Leerbroek is prijzig. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Tevens beperk je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energienota. De totaalprijs schommelt tussen €4200 en €6600. Geholpen door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Ten Post afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral partijen als Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Engie, Pure Energie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode check jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Leerbroek aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: jouw lopende abonnement annulerenen uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen complexe acties. Jouw aanstaande leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Leerbroek flink lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel mensen die mede hierdoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele contracten bekijk je in het overzicht hieronder enkele abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker ontdek je vandaag nog welke pakketten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Leerbroek vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en deals voor gas en elektra.