Loading...

Groene stroom Ten Post Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk schoner dan grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Ten Post vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Ten Post en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Ten Post

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ten Post vergelijken (september 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap bekijk je de beste groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Door subsidies voor groene stroom en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Ten Post vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per regio in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: korting bij Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als wind, bio, aarde, bodem, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Vergeet niet, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, petroleum, aardgas (vuile stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Huisduinen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Ten Post

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Ten Boer.

groene-stroom-ten-post

Een energieneutrale woning in Ten Post rond september 2022

Via deze webpagina lees je handige uitleg over groene stroom Ten Post. Interessant, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ten Post wint aan interesse. Deze woningen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie verminderen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “led-lampen gebruiken” en dekens op de bank leggen. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij een maatschappij. Desondanks, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Vaillant, Atag, Intergas, Remeha of Nefit) uitgefaseerd. De “gewone” cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie huis en het tapwater. Het product werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Ten Post vergt een hele investering. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Tevens verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bezuinig je op kosten van energie. De totaalprijs varieert tussen €2900 t/m €7100. Mede door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in De Veenhoop afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist leveranciers als Greenchoice, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Eneco, Pure Energie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken tref jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Ten Post aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: jouw lopende verbintenis stopzetten en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Ten Post een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daardoor neigen naar deze vorm van schone energie. Dankzij onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende contracten vind je bijgaand toonaangevende stroompakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker vind je vandaag nog welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Ten Post vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en stroom.