Loading...

Groene stroom De Veenhoop Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van schone, onuitputtelijke bronnen zoals wind, aardwarmte, bodemwarmte, zon, waterkracht. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie checker kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in De Veenhoop vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in De Veenhoop en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in De Veenhoop

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in De Veenhoop vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien bekijk je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Door subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Binnen een paar minuten groene stroom in De Veenhoop vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: ervaringen Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, waterkracht, biomassa, zonne-energie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Bovendien, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (grijze elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Schermerhorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie De Veenhoop

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische materialen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Smallingerland.

groene-stroom-de-veenhoop

Een energieneutrale woning in De Veenhoop rond december 2022

Op Groenestroomaanbieding.nl check je handige informatie over groene stroom De Veenhoop. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Veenhoop wint aan interesse. Deze woningen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van energie verlagen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Denk aan “let op het energielabel” en repareer je kraan als deze lekt. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energie-aanbieder. Evenwel, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele hr-ketel (Nefit, Atag, Vaillant, Intergas of AWB) uitgefaseerd. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw woning en het tapwater. Deze setup werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in De Veenhoop vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Verder verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaart men op kosten van energie. De totaalprijs varieert tussen €4400 en €6300. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Mantgum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Unieke leveranciers zoals Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Qurrent faciliteren dit. Door je postcode in te vullen tref jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in De Veenhoop beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je lopende levering stopzetten en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie De Veenhoop flink lager in verhouding tot jaren geleden. We zien meer en meer klanten die hierom switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten tref je hierna de meest populaire pakketten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker bekijk je vlug welke leveranciers “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen De Veenhoop vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektra en gas.