Loading...

Groene stroom Mantgum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie checker kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Mantgum vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Mantgum en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Mantgum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Mantgum vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je alle groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Via subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Mantgum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per regio in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Greenchoice stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (vuile energie). De verwerking van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Ook interessant: groene energie Beutenaken vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Mantgum

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-mantgum

Een energieneutrale woning in Mantgum rond oktober 2023

Met behulp van onze website lees je praktische toelichting op groene stroom Mantgum. De vraag is, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Mantgum wordt steeds populairder. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jullie gebruik. Denk aan “een afwasteil gebruiken” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiemaatschappij. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende cv-ketel (van Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas of Atag) niet langer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jouw woning en het tapwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Mantgum is duur. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Bovendien verminder jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op kosten van energie. De aanschafprijs ligt zo tussen de €2500 t/m €7600. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Velp afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke aanbieders als Pure Energie, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Mantgum operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: het huidige verbintenis opzeggen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Mantgum flink lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die daardoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele energiecontracten ontdek je hieronder enkele stroompakketten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker achterhaal je ogenblikkelijk welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Mantgum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.