Loading...

Groene stroom Velp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van schone, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, aardwarmte, wind, waterkracht. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel schoner vergeleken met grijze energie dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Met behulp van de duurzame energie check kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Velp vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Velp of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Velp

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Velp vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de beste groene aanbieders. Is groene energie / stroom duurder dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Via subsidies vanuit de overheid en interessante cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Velp vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven variëren per woongebied in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energiebedrijf Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte, windenergie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is minimaal. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, petroleum, aardgas (vuile energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Koog aan de Zaan vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Velp

Zonne-energie is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnecellen, en bestel zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Rheden.

groene-stroom-velp

Een energieneutrale woning in Velp rond juni 2024

Op basis van deze website ontdek je handige informatie over groene stroom Velp. Echter, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Velp is onderwerp van gesprek. Een woning als dat verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het energieverbruik verminderen bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “de verwarming omlaag doen” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je maatschappij. Evenwel, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Nefit, Atag, AWB, Vaillant of Remeha) niet langer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor het opwarmen van je appartement en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Velp kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energienota. De investering varieert tussen €2400 t/m €6700. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ede afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist leveranciers zoals Engie, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Eneco focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij meteen welke groene stroom aanbieders in Velp voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande contract beëindigen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Velp flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die mede hierdoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je bijgaand vaak bestelde contracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check bekijk je rap welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Velp vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.