Loading...

Groene stroom Koog aan de Zaan Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieubewuste, duurzame bronnen zoals zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Dit is beduidend toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Koog aan de Zaan vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Koog aan de Zaan en check de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Koog aan de Zaan

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Koog aan de Zaan vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna vind je de relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Direct groene stroom in Koog aan de Zaan vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat je interessant vindt. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Liander korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het leukste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, kolen, steenkool (grijze stroom). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Abbenbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een leverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Koog aan de Zaan

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonne energie, en kies voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als mest en maïs. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Zaanstad.

groene-stroom-koog-aan-de-zaan

Een energieneutrale woning in Koog aan de Zaan rond oktober 2023

Aan de hand van deze pagina detecteer je uitgebreide details over groene stroom Koog aan de Zaan. Echter, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Koog aan de Zaan is een wens van vele. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verminderen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Veel gehoord is “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij jouw energiemaatschappij. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele verwarmingsketel (als Atag, Intergas, Vaillant, Remeha of AWB) uitgefaseerd. De huidige verwarmingsketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Koog aan de Zaan vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Daarnaast beperk je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op kosten van energie. De totaalprijs ligt tussen de €2700 tot +/- €7700. Met behulp van de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in St. Annaparochie afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Unieke maatschappijen zoals Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Eneco faciliteren dit. Op basis van je postcode zie jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Koog aan de Zaan aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: jullie huidige pakket annulerenen daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. De toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Koog aan de Zaan fors lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat consumenten op basis daarvan voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten bekijk je onderstaand de meest populaire energiecontracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check vergelijk je ogenblikkelijk welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Koog aan de Zaan vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.