Loading...

Groene stroom St. Annaparochie Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als wind, zon, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. D.m.v. onze groene stroom checker kun je à la minute alle groene energieleveranciers in St. Annaparochie vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in St. Annaparochie of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in St. Annaparochie

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in St. Annaparochie vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in St. Annaparochie vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: actie van Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (grijze energie). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Hilaard vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie St. Annaparochie

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente het Bildt.

groene-stroom-st-annaparochie

Een energieneutrale woning in St. Annaparochie rond december 2022

Via onze website detecteer je belangrijke uitleg over groene stroom St. Annaparochie. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in St. Annaparochie wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De elektra consumptie beperken bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “gebruik niet de standby modus” en geen tweede koelkast gebruiken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie leverancier. Daarentegen, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke verwarmingsketel (als Vaillant, Intergas, Nefit, AWB of Remeha) verboden. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Deze setup kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in St. Annaparochie kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Overigens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energiekosten. De investering varieert tussen €2500 t/m €6900. Mede door de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Bussum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Juist partijen als Pure Energie, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Eneco, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken lees je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in St. Annaparochie voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: jouw lopende contract beëindigen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie St. Annaparochie sterk verlaagd in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daarom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige energie-abonnementen tref je hieronder veel gekozen energiecontracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check bekijk je onmiddellijk welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen St. Annaparochie vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.