Loading...

Groene stroom Hilaard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zon, biomassa. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk schoner vergeleken met grijze energie dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Met behulp van de groene stroom vergelijker kan je meteen alle groene energieleveranciers in Hilaard vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hilaard of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Hilaard

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hilaard vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor groene stroom en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Hilaard vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn weer anders per woongebied in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat je interessant vindt. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Energiedirect.nl 1 jaar contract mei 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, bio, aarde, zon, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, petroleum, aardgas (grijze elektra). De verwerking van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Wijk bij Duurstede vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Hilaard

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organische materialen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-hilaard

Een energieneutrale woning in Hilaard rond mei 2024

D.m.v. deze pagina vergelijk je praktische details over groene stroom Hilaard. De vraag is, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hilaard is een wens van vele. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Denk aan “een afwasteil gebruiken” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het energie-aanbieder. Echter, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke cv-ketel (van Intergas, Nefit, Atag, Vaillant of AWB) verboden. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de koude lucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je appartement en het tapwater. De installatie heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Hilaard vergt een hele investering. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Tevens verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op kosten van energie. De totaalprijs ligt zo tussen de €3200 tot +/- €6200. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Rohel afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist aanbieders als Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Eneco, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode check jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Hilaard aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: je lopende pakket annulerenen natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Hilaard sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat klanten die daardoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse energiepakketten vind je hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker check je direct welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Hilaard vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.