Loading...

Groene stroom Rohel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, wind, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Met behulp van de duurzame energie check kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Rohel vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Rohel en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Rohel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rohel vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Rohel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie vergelijken bij NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, wind, water, aarde, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, steenkool, petroleum (vuile elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Goor vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Rohel

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-rohel

Een energieneutrale woning in Rohel rond oktober 2023

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je uitgebreide info over groene stroom Rohel. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rohel zien we steeds meer. Een woning als dat realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie beperken bereik je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Bijvoorbeeld “het gebruik van lichtdimmers” en goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter heb je wel stroom nodig van een energiebedrijf. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke hr-ketel (Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas of AWB) verbannen. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de lucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Rohel is kostbaar. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De investering ligt tussen de €4500 – €6300. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Barendrecht afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist organisaties als Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Eneco focussen hierop. Op basis van je postcode achterhaal jij snel welke groene stroom aanbieders in Rohel actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je huidige abonnement beëindigen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Rohel fors lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer gezinnen die daardoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Door middel van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele pakketten bekijk je hieronder de meest populaire pakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check achterhaal je moeiteloos welke pakketten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Rohel vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.