Loading...

Groene stroom Barendrecht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, zon, biomassa, wind, waterkracht. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. D.m.v. de duurzame energie check kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Barendrecht vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Barendrecht en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Barendrecht

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Barendrecht vergelijken (oktober 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap ontdek je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Snel groene stroom in Barendrecht vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel wat je interessant vindt. Ga voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: voordelig tarief Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, windenergie, aardwarmte, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Vergeet niet, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, petroleum, aardolie (vuile energie). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Ook interessant: groene energie Opeinde vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Barendrecht

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Barendrecht.

groene-stroom-barendrecht

Een energieneutrale woning in Barendrecht rond oktober 2023

Met deze pagina vind je belangrijke details over groene stroom Barendrecht. Interessant, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Barendrecht wil natuurlijk iedereen. Deze woningen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “kouder douchen” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie energiemaatschappij. Echter, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” cv-ketel (van Atag, Vaillant, Intergas, Nefit of Remeha) uitgesloten. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jullie appartement en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Barendrecht kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Bovendien verklein je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energiekosten. De prijs ligt tussen de €2500 tot €6600. Via de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Kubaard afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Specifieke aanbieders als Powerpeers, Eneco, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen lees je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Barendrecht operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: je huidige pakket stopzetten en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Barendrecht sterk verlaagd in vergelijking met de beginperiode. Er zijn steeds meer families die daarom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiecontracten bekijk je hieronder toonaangevende energiepakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check vergelijk je eenvoudig welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Barendrecht vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.