Loading...

Groene stroom Kubaard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals zon, aardwarmte, wind, waterkracht, biomassa. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de groene stroom vergelijker kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Kubaard vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Kubaard en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Kubaard

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kubaard vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Door subsidies en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Kubaard vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per postcode in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod dat bij jou past. Maak een keuze voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: E.ON aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, wind, water, zon, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (vuile stroom). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Zoutelande vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een leverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Kubaard

Energie van de zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnekracht, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-kubaard

Een energieneutrale woning in Kubaard rond december 2022

Via deze webpagina vind je bruikbare uitleg over groene stroom Kubaard. Alleen, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een nihile of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kubaard is een wens van vele. Deze woningen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De elektra consumptie verlagen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “apparaten uitschakelen” en maak van je koelkast geen iglo. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij jullie energie-aanbieder. Daartegenover, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke hr-ketel (Remeha, Nefit, AWB, Vaillant of Intergas) uitgefaseerd. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw appartement en gebruikswater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Kubaard is duur. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te plaatsen. Daarnaast reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaart men op stroomkosten. De prijs ligt tussen de €2400 tot +/- €6600. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Sint Jansteen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name aanbieders als Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Engie focussen hierop. Door je postcode in te vullen achterhaal je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Kubaard beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: je actuele contract beëindigen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Kubaard fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van enkele pakketten tref je onderstaand enkele energiecontracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check achterhaal je meteen welke aanbieders duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Kubaard vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektriciteit.