Loading...

Groene stroom Sint Jansteen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieubewuste, stabiele bronnen als wind, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant milieuvriendelijker vergeleken met grijze energie dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de duurzame energie checker kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Sint Jansteen vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Sint Jansteen en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Sint Jansteen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint Jansteen vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vind je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Nu groene stroom in Sint Jansteen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie via Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, aarde, bio, wind, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardgas, kolen, petroleum (vuile stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Heeten vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Ga voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Sint Jansteen

Zonnestroom is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische dingen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hulst.

groene-stroom-sint-jansteen

Een energieneutrale woning in Sint Jansteen rond september 2022

Aan de hand van onze website vergelijk je praktische informatie over groene stroom Sint Jansteen. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sint Jansteen wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van elektra laag houden doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “beperkt elektrisch bijverwarmen” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energie-aanbieder. Evengoed, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, Intergas, Remeha of AWB) verbannen. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en gebruikswater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Sint Jansteen is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Tevens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €2800 t/m €7000. Via de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Boskoop afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral aanbieders als Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Engie, Van de Bron bieden deze service. Op basis van je postcode check jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Sint Jansteen aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: jouw lopende pakket opzeggen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. De aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Sint Jansteen flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer families die kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energiecontracten vind je hieronder enkele stroom abonnementen. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check bekijk je onmiddellijk welke aanbieders “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Sint Jansteen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en stroom.