Loading...

Groene stroom Boskoop Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, wind, biomassa, aardwarmte, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie checker kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Boskoop vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Boskoop of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Boskoop

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Boskoop vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder check je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom duurder dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Boskoop vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom variëren per postcode in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: besparen bij Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, biomassa, zonne-energie, windenergie, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het leukste is, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, petroleum, kolen (vuile elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Raamsdonk vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Kies voor een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Boskoop

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnecellen, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Alphen aan den Rijn.

groene-stroom-boskoop

Een energieneutrale woning in Boskoop rond juni 2024

Met behulp van deze website check je belangrijke toelichting op groene stroom Boskoop. Echter, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Boskoop zien we steeds meer. Een huis als dit verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik minimaliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Veel gehoord is “haal opladers uit het stopcontact” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij een maatschappij. Alleen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke hr-ketel (Vaillant, Atag, Nefit, Intergas of Remeha) niet langer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en gebruikswater. De warmtepomp heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Boskoop kan duur uitvallen. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Verder minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energienota. De inkoopprijs varieert tussen de €3400 – €7300. Dankzij de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Langezwaag afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Juist maatschappijen als Engie, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Eneco verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen lees jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Boskoop beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: jullie huidige verbintenis stopzetten en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Boskoop sterk verlaagd dan de beginperiode. Er zijn veel families die daarom kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiecontracten tref je onderstaand veel gekozen energiepakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker bekijk je à la minute welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Boskoop vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.