Loading...

Groene stroom Raamsdonk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals wind, aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Met behulp van de groene stroom vergelijker kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Raamsdonk vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Raamsdonk of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Raamsdonk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Raamsdonk vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de best matchende groene aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Raamsdonk vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen verschillen per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Onder andere het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Westland Infra voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, waterkracht, windenergie, biomassa, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, aardgas, kolen (grijze elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Gaastmeer vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Kies voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Raamsdonk

Zonnestroom is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnecellen, en neem zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische dingen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Geertruidenberg.

groene-stroom-raamsdonk

Een energieneutrale woning in Raamsdonk rond december 2022

Met deze pagina ontdek je bruikbare informatie over groene stroom Raamsdonk. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Raamsdonk is een wens van vele. Deze woningen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De stroomconsumptie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “niet alle radiatoren open zetten” en zoveel mogelijk dubbel glas. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie leverancier. Niettemin, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Intergas, Atag, Vaillant of Nefit) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Het product werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Raamsdonk is duur. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Tevens verklein je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op stroomkosten. De prijs varieert tussen de €4200 tot +/- €7900. Mede door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Anerveen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral partijen zoals Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Engie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken check jij direct welke groene stroom aanbieders in Raamsdonk actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: jullie huidige contract opzeggen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Raamsdonk aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel gezinnen op basis daarvan oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele abonnementen ontdek je hierna veel gekozen stroom abonnementen. Info: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check vergelijk je probleemloos welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Raamsdonk vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en stroom.