Loading...

Groene stroom Gaastmeer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, aardwarmte, zon, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kunnen jullie probleemloos alle groene energieleveranciers in Gaastmeer vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Gaastmeer en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Gaastmeer

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Gaastmeer vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de beste groene bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Gaastmeer vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven variëren per woongebied in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod dat bij jou past. Onder andere het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: opzeggen RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, wind, water, bio, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (grijze elektra). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Tull en ’t Waal vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Gaastmeer

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-gaastmeer

Een energieneutrale woning in Gaastmeer rond juni 2024

D.m.v. onze website ontdek je praktische toelichting op groene stroom Gaastmeer. De vraag is, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Gaastmeer is onderwerp van gesprek. Een huis als dit implementeer je op de volgende manier:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie energie-aanbieder. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Atag, AWB of Remeha) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie woning en gebruikswater. Deze setup kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Gaastmeer is duur. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Trouwens, ook verminder jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energielasten. Het tarief varieert tussen €2400 t/m €6700. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Offingawier afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties zoals Engie, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen lees jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Gaastmeer aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: jullie bestaande pakket beëindigen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Gaastmeer fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die mede hierdoor neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen bekijk je hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check check je snel welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Gaastmeer vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektra en gas.