Loading...

Groene stroom Tull en 't Waal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via schone, toekomstbestendige bronnen als biomassa, zon, bodemwarmte, waterkracht, wind. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Tull en ’t Waal vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Tull en ’t Waal of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Tull en ’t Waal

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Tull en ’t Waal vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Probleemloos groene stroom in Tull en ’t Waal vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woonplaats in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket dat je wensen dekt. Onder andere het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energieleverancier Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, bio, zon, water, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, aardolie, kolen (grijze elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Kaatsheuvel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Tull en 't Waal

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Houten.

groene-stroom-tull-en-t-waal

Een energieneutrale woning in Tull en ’t Waal rond december 2022

D.m.v. deze webpagina check je bruikbare info over groene stroom Tull en ’t Waal. Interessant, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Tull en ’t Waal is een wens van vele. Een huis als dit realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het energieverbruik verminderen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Voorbeelden zijn “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je maatschappij. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” verwarmingsketel (als Nefit, Intergas, Atag, Vaillant of Remeha) niet meer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van je huis en gebruikswater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Tull en ’t Waal kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Bovendien verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. Het tarief varieert tussen de €3200 t/m €7100. Via de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Doenrade afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Vooral leveranciers zoals Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Engie, Van de Bron faciliteren dit. Via jullie adresgegevens check jij vlug welke groene stroom aanbieders in Tull en ’t Waal actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: jullie actuele contract annulerenen daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Tull en ’t Waal flink lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer families op basis daarvan kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiecontracten ontdek je in het overzicht hieronder veel gekozen energiepakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker check je spoedig welke pakketten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Tull en 't Waal vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor stroom en gas.