Loading...

Groene stroom Doenrade Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als zon, waterkracht, bodemwarmte, wind, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie check kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Doenrade vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Doenrade en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Doenrade

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Doenrade vergelijken (oktober 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend bekijk je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Doenrade vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per regio in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: beoordeling Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zon, wind, bio, aarde, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, aardolie, aardgas (vuile stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Ook interessant: groene energie Sint Maarten vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Doenrade

Zonne-energie is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnestroom, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Schinnen.

groene-stroom-doenrade

Een energieneutrale woning in Doenrade rond oktober 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl bekijk je bruikbare info over groene stroom Doenrade. Echter, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Doenrade is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “korter douchen” en de gordijnen dicht doen. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie energie-aanbieder. Daarentegen, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde hr-ketel (Nefit, AWB, Vaillant, Remeha of Intergas) uitgesloten. De klassieke mono cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en douchewater. De installatie werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Doenrade vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Trouwens, ook beperk je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. Het tarief varieert tussen de €2700 tot +/- €7600. Via de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Middenmeer afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. In het bijzonder partijen zoals Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Eneco verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens tref je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Doenrade actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: jullie huidige contract annulerenen vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Doenrade aantrekkelijker dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer mensen die daardoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele contracten vergelijk je hieronder de meest populaire abonnementen. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check vergelijk je direct welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Doenrade vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.