Loading...

Groene stroom Middenmeer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, biomassa, waterkracht, wind, zon. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie check kun jij rap alle groene energieleveranciers in Middenmeer vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Middenmeer of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Middenmeer

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Middenmeer vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je de beste groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Middenmeer vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Vrijopnaam groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, aarde, water, bio, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, petroleum, steenkool (grijze elektra). Het toepassen van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Bourtange vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Middenmeer

Energie van de zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische dingen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-middenmeer

Een energieneutrale woning in Middenmeer rond december 2022

Middels onze website lees je handige details over groene stroom Middenmeer. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Middenmeer is een wens van vele. Een huis als dit bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Onder andere wassen op 30 graden” en geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij het aanbieder. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Intergas, Atag, Remeha of Vaillant) uitgefaseerd. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. Het systeem heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Middenmeer is prijzig. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Verder verminder jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energiekosten. Het tarief varieert tussen €3400 en €7300. Met behulp van de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Vredenheim afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke leveranciers als Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Van de Bron maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens achterhaal jij snel welke groene stroom aanbieders in Middenmeer operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: het huidige abonnement opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Middenmeer flink lager dan de introductieprijs. Er zijn veel klanten die mede hierdoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van enkele abonnementen vind je bijgaand vaak bestelde energiecontracten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker check je binnen no-time welke van deze contracten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Middenmeer vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.