Loading...

Groene stroom Vredenheim Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie checker kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Vredenheim vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Vredenheim of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Vredenheim

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Vredenheim vergelijken (september 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Vredenheim vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen schommelen per regio in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat je wensen dekt. Opties zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: groene stroom Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als windenergie, biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, aardolie, kolen (grijze elektra). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Lathum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Vredenheim

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-vredenheim

Een energieneutrale woning in Vredenheim rond september 2022

D.m.v. deze webpagina vergelijk je nuttige uitleg over groene stroom Vredenheim. Alleen, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vredenheim is onderwerp van gesprek. Zo’n huis implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik stabiliseren doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. O.a. “nemen van ledverlichting” en je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Daarentegen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals AWB, Intergas, Nefit, Vaillant of Atag) verboden. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Vredenheim is prijzig. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Tevens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op kosten van energie. Het tarief ligt tussen de €3400 t/m €7900. Mede door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Empe afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers zoals Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Powerpeers bieden deze service. Op basis van je postcode achterhaal jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Vredenheim actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: je actuele verbintenis opzeggen en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Vredenheim een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die daardoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele energiepakketten tref je bijgaand de meest populaire energiecontracten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check bekijk je vandaag nog welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Vredenheim vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor stroom en gas.