Loading...

Groene stroom Lathum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zon. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Aan de hand van onze groene stroom checker kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Lathum vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Lathum of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Lathum

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lathum vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Door subsidies en forse cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Lathum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat bij jou past. Opties zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Eneco actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, kolen, steenkool (vuile energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Angerlo vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Lathum

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zevenaar.

groene-stroom-lathum

Een energieneutrale woning in Lathum rond september 2022

Op basis van deze webpagina detecteer je alle details over groene stroom Lathum. Alleen, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een lage of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lathum is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren doe je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Voorbeelden zijn “wassen op 30 graden” en spouwmuren isoleren. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie leverancier. Niettemin, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, Vaillant, Remeha of Intergas) niet langer toegestaan. De klassieke hr-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en gebruikswater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Lathum vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Trouwens, ook verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen €4300 t/m €6800. Geholpen door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in t Veld afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven als Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Eneco maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens tref je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Lathum operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je lopende abonnement annulerenen nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Lathum fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die mede hierdoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energie-abonnementen vergelijk je onderstaand enkele abonnementen. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker zie je ogenblikkelijk welke pakketten “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Lathum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektriciteit.