Loading...

Groene stroom t Veld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, wind, waterkracht, bodemwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in november 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Met behulp van de duurzame energie check kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in t Veld vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in t Veld en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in t Veld

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in t Veld vergelijken (november 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de relevante groene maatschappijen. Is groene stroom duurder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Middels subsidies vanuit de overheid en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in t Veld vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het contract dat je wensen dekt. Kies meteen voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: korting bij MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals water, bio, bodem, aarde, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, petroleum, steenkool (vuile elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Hornhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie t Veld

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-t-veld

Een energieneutrale woning in t Veld rond november 2022

D.m.v. onze website vind je belangrijke details over groene stroom t Veld. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in t Veld is onderwerp van gesprek. Een woning als dat realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het gebruik van elektra verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op energie. Veel gehoord is “een programmeerbare thermostaat” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energieleverancier. Alleen, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Atag, AWB, Intergas of Remeha) verboden. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en kraanwater. De installatie heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in t Veld is kostbaar. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Overigens reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energierekening. De totaalprijs schommelt tussen €3300 tot €7700. Via de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in De Mortel afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Vooral leveranciers zoals Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken lees jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in t Veld voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: jullie bestaande levering beëindigen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie t Veld sterk verlaagd in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer mensen die oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen vergelijk je hierna vaak bestelde energiepakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker check je spoedig welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen t Veld vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektra en gas.