Loading...

Groene stroom De Mortel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van reine, toekomstbestendige bronnen als wind, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie groeit snel. Door middel van onze groene stroom checker kan je snel alle groene energieleveranciers in De Mortel vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in De Mortel en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in De Mortel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in De Mortel vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan ontdek je de beste groene bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in De Mortel vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: ervaringen Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als biomassa, bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, aardgas, petroleum (grijze energie). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Scharmer vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie De Mortel

Zonnestroom is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbranden van organische dingen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Gemert-Bakel.

groene-stroom-de-mortel

Een energieneutrale woning in De Mortel rond september 2022

Door middel van deze website bekijk je alle informatie over groene stroom De Mortel. Alleen, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Mortel wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. O.a. “nemen van ledverlichting” en niet een te grote pan gebruiken. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij je leverancier. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele hr-ketel (Nefit, Atag, Remeha, AWB of Vaillant) uitgefaseerd. De huidige verwarmingsketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en het tapwater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in De Mortel kan duur uitvallen. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Tevens reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op kosten van energie. De prijs schommelt tussen €2500 – €6000. Met behulp van de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Maastricht afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Juist bedrijven zoals Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Engie, Pure Energie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens lees je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in De Mortel voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: het huidige contract opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. De volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie De Mortel een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die om deze reden oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van huidige abonnementen tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check ontdek je zonder problemen welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen De Mortel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en elektra.