Loading...

Groene stroom Scharmer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via schone, onuitputbare bronnen als waterkracht, wind, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie groeit snel. Dankzij onze groene energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Scharmer vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Scharmer en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Scharmer

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Scharmer vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de beste groene stroomleveranciers. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Scharmer vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel met de beste voorwaarden. Opties zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: prijzen vergelijken van Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardgas, aardolie (vuile energie). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Haler vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Scharmer

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en neem zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organisch afval zoals akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Slochteren.

groene-stroom-scharmer

Een energieneutrale woning in Scharmer rond december 2023

Op basis van deze webpagina check je handige info over groene stroom Scharmer. Maar, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een verwaarloosbare of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Scharmer wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis implementeer je via het volgende model:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik reduceren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Voorbeelden zijn “het huis verwarmen met kookwarmte” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het maatschappij. Echter, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Intergas, Nefit, Remeha of AWB) verboden. De “gewone” cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en douchewater. Het product kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Scharmer is prijzig. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Verder verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaart men op energienota. De prijs ligt tussen de €2900 en €6700. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Berkhout afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke partijen zoals Greenchoice, Engie, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Pure Energie bieden deze service. Door je postcode in te vullen ontdek jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Scharmer voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. De beste manier: jullie huidige levering stopzetten en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Scharmer fors lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat mensen op basis daarvan voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten vergelijk je onderstaand de meest populaire pakketten. Update: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check achterhaal je à la minute welke aanbieders “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Scharmer vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en deals voor gas en stroom.