Loading...

Groene stroom Berkhout Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van schone, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, wind, bodemwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Op basis van onze groene energie check kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Berkhout vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Berkhout of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Berkhout

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Berkhout vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien check je alle groene bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Binnen een paar minuten groene stroom in Berkhout vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per postcode in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstapbonus Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarnaast, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, kolen, petroleum (grijze elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Oudezijl vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene windstroom. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Berkhout

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar energie van de zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Koggenland.

groene-stroom-berkhout

Een energieneutrale woning in Berkhout rond juli 2024

Met behulp van deze pagina bekijk je uitgebreide details over groene stroom Berkhout. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met nauwelijks tot geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Berkhout is onderwerp van gesprek. Zo’n woning implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De stroomconsumptie reduceren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Dan kun je denken aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en minder vaak een warm bad nemen. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van je aanbieder. Desondanks, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” cv-ketel (van Atag, AWB, Remeha, Intergas of Vaillant) niet meer toegestaan. De welbekende hr-ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) benut de warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en douchewater. Het product werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Berkhout is kostbaar. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Daarbij minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3500 t/m €7400. Via de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Kolham afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. In het bijzonder leveranciers zoals Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode tref jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Berkhout voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: het huidige levering stopzetten en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Berkhout een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. We horen van veel families die hierom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen energiecontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check detecteer je nu welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Berkhout vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en stroom.