Loading...

Groene stroom Kolham Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, wind, aardwarmte, biomassa, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels onze groene stroom checker kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Kolham vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Kolham of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Kolham

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kolham vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend check je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Snel groene stroom in Kolham vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Oxxio korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zonne-energie, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardolie, kolen, petroleum, aardgas (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Aalst vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Kolham

Onze zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische dingen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Slochteren.

groene-stroom-kolham

Een energieneutrale woning in Kolham rond november 2023

Met behulp van onze website vind je alle uitleg over groene stroom Kolham. Maar, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kolham wint aan interesse. Een huis als dit verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie verminderen bereik je door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. O.a. “haal opladers uit het stopcontact” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie leverancier. Daarentegen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele verwarmingsketel (als Atag, Intergas, AWB, Remeha of Nefit) uitgesloten. De huidige verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het product kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Kolham kan veel geld kosten. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Bovendien reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op energielasten. De prijs varieert tussen de €3100 en €7600. Mede door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Spierdijk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. Juist bedrijven als Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Pure Energie bieden deze service. Via jullie adresgegevens detecteer je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Kolham operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: je huidige contract annulerenen uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Kolham aantrekkelijker in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die om deze reden overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele energiecontracten bekijk je in het overzicht hieronder enkele stroom abonnementen. Info: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check check je probleemloos welke pakketten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Kolham vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.