Loading...

Groene stroom Aalst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zon. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan jij snel alle groene energieleveranciers in Aalst vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Aalst of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Aalst

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Aalst vergelijken (september 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene stroom prijziger dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Door subsidies voor duurzame energie en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Aalst vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het pakket dat je wensen dekt. Ga voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas van Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, aardwarmte, biomassa, windenergie, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, aardolie, kolen (grijze elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Nijeberkoop vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Aalst

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Zaltbommel.

groene-stroom-aalst

Een energieneutrale woning in Aalst rond september 2022

Met deze website vind je alle informatie over groene stroom Aalst. Alleen, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energienota duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Aalst is een wens van vele. Een huis als dit realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De stroomconsumptie reduceren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “kouder douchen” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij een leverancier. Evenwel, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, Intergas, Atag of AWB) uitgefaseerd. De “gewone” cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw woning en douchewater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Aalst kan duur uitvallen. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Tevens reduceer je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energielasten. De totaalprijs varieert tussen €3500 tot +/- €6000. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Hezingen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral leveranciers zoals Engie, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Qurrent bieden deze service. Door te adres te gebruiken check je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Aalst operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: jouw lopende verbintenis annulerenen daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jouw nieuwe energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Aalst sterk verlaagd in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten op basis daarvan overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige energie-abonnementen bekijk je hieronder de meest populaire energiecontracten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker check je probleemloos welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Aalst vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.