Loading...

Groene stroom Nijeberkoop Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zon, biomassa. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie check kun je meteen alle groene energieleveranciers in Nijeberkoop vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Nijeberkoop of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Nijeberkoop

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nijeberkoop vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je de meest populaire groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Nijeberkoop vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket met de beste voorwaarden. Onder andere het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Liander prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardolie, aardgas (grijze elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie De Rijp vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Nijeberkoop

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonne energie, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Ooststellingwerf.

groene-stroom-nijeberkoop

Een energieneutrale woning in Nijeberkoop rond december 2022

Middels onze website bekijk je uitgebreide info over groene stroom Nijeberkoop. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een beperkte of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nijeberkoop zien we steeds meer. Zo’n huis bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit verminderen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Veel gehoord is “de verwarming omlaag doen” en je vriezer waterpas zetten. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij je leverancier. Maar, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” hr-ketel (AWB, Intergas, Remeha, Nefit of Vaillant) verboden. De welbekende mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en het tapwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nijeberkoop is prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Bovendien verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energiekosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3800 tot €6300. Mede door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Wieringerwerf afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke aanbieders als Eneco, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen lees je vlug welke groene stroom aanbieders in Nijeberkoop actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: je huidige pakket beëindigen en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jullie volgende aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Nijeberkoop een stuk lager dan jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die mede hierdoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten tref je bijgaand veel gekozen stroom abonnementen. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check vind je ogenblikkelijk welke aanbieders “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Nijeberkoop vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.