Loading...

Groene stroom De Rijp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van reine, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, bodemwarmte, biomassa, wind. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend duurzamer dan grijze energie dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels de duurzame energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in De Rijp vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in De Rijp en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in De Rijp

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in De Rijp vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien vind je alle groene maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in De Rijp vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel dat je wensen dekt. Kies meteen voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: ervaringen Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, aardolie, aardgas (grijze energie). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Scharwoude vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een maatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie De Rijp

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en neem zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Graft-De Rijp.

groene-stroom-de-rijp

Een energieneutrale woning in De Rijp rond mei 2024

Middels deze pagina vergelijk je alle informatie over groene stroom De Rijp. De vraag is, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Rijp is onderwerp van gesprek. Zo’n woning kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De energieconsumptie verlagen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “nemen van ledverlichting” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jullie energiebedrijf. Desondanks, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele hr-ketel (Nefit, Atag, Remeha, Intergas of AWB) uitgefaseerd. De klassieke mono cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en kraanwater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in De Rijp is duur. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Tevens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. Het tarief schommelt tussen €2400 t/m €6400. Geholpen door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Makkinga afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Qurrent, Eneco, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron focussen hierop. Op basis van je postcode achterhaal je à la minute welke groene stroom aanbieders in De Rijp voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande verbintenis stopzetten en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie De Rijp fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat consumenten die om deze reden switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen vergelijk je bijgaand toonaangevende stroompakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check vergelijk je spoedig welke pakketten “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen De Rijp vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor elektriciteit en gas.