Loading...

Groene stroom Makkinga Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via milieubewuste, stabiele bronnen als biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. D.m.v. onze groene energie check kan je direct alle groene energieleveranciers in Makkinga vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Makkinga of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Makkinga

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Makkinga vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Direct groene stroom in Makkinga vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per woongebied in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Energiedirect.nl stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, bodem, water, zon, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, kolen, aardolie (grijze elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Bern vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Makkinga

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonne energie, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Ooststellingwerf.

groene-stroom-makkinga

Een energieneutrale woning in Makkinga rond december 2022

Met deze webpagina vind je nuttige informatie over groene stroom Makkinga. Echter, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Makkinga zien we steeds meer. Dit soort huizen realiseren jullie via het volgende model:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “niet alle radiatoren open zetten” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij jullie aanbieder. Intussen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Atag, Intergas, Remeha of Nefit) verboden. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Makkinga is kostbaar. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energienota. De totaalprijs ligt zo tussen de €4100 en €6100. Dankzij de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Vegelinsoord afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven als Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Engie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Makkinga actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: je huidige verbintenis ontbinden en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Makkinga aantrekkelijker in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel klanten die hierom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige pakketten vergelijk je bijgaand veel gekozen contracten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker check je binnen no-time welke aanbieders “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Makkinga vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en stroom.