Loading...

Groene stroom Bern Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieubewuste, onuitputbare bronnen als aardwarmte, waterkracht, biomassa, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie checker kan jij nu alle groene energieleveranciers in Bern vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Bern en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Bern

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bern vergelijken (april 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien ontdek je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Nu groene stroom in Bern vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneparken.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstapbonus Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, zon, water, bodem, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (grijze energie). De verwerking van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere wereld? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Oudwoude vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Bern

Zonnestroom is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Zaltbommel.

groene-stroom-bern

Een energieneutrale woning in Bern rond april 2024

Met behulp van deze pagina vergelijk je handige informatie over groene stroom Bern. Echter, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bern is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie reduceren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Voorbeelden zijn “meer truien en dekens gebruiken” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een leverancier. Echter, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Atag, AWB, Remeha, Vaillant of Nefit) verbannen. De “oude” mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie woning en gebruikswater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Bern kan veel geld kosten. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Verder verminder jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energierekening. De kostprijs schommelt tussen €2600 tot +/- €6200. Geholpen door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Kollumerpomp afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Juist maatschappijen als Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Powerpeers focussen hierop. Via jullie adresgegevens check jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Bern voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: je lopende verbintenis opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Bern sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren die overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele abonnementen vergelijk je onderstaand toonaangevende pakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker zie je vlug welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Bern vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor stroom en gas.