Loading...

Groene stroom Kollumerpomp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van reine, onuitputbare bronnen als wind, aardwarmte, zon, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Geholpen door onze groene stroom checker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Kollumerpomp vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Kollumerpomp of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Kollumerpomp

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kollumerpomp vergelijken (november 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend check je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Kollumerpomp vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Qurrent korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, bodem, zon, wind, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, aardgas, aardolie (vuile stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Aardenburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Kollumerpomp

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische materialen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

groene-stroom-kollumerpomp

Een energieneutrale woning in Kollumerpomp rond november 2023

Met behulp van onze website detecteer je handige informatie over groene stroom Kollumerpomp. De vraag is, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kollumerpomp is een wens van vele. Een woning als dat implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit verminderen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “let op het energielabel” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiebedrijf. Alleen, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Intergas, Remeha, Vaillant of AWB) verbannen. De “gewone” cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je huis en gebruikswater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Kollumerpomp is duur. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Bovendien minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energierekening. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2900 – €7800. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Spijkerboor afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle leveranciers. Vooral organisaties zoals Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Engie, Greenchoice faciliteren dit. Via jullie adresgegevens tref je direct welke groene stroom aanbieders in Kollumerpomp beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: je lopende contract stopzetten en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Je volgende energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Kollumerpomp aantrekkelijker in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel gezinnen op basis daarvan voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare pakketten vind je in het overzicht hieronder toonaangevende pakketten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker vind je moeiteloos welke abonnementen echt “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Kollumerpomp vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektra.