Loading...

Groene stroom Aardenburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, zon, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kun je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Aardenburg vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Aardenburg en check de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Aardenburg

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Aardenburg vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de beste groene leveranciers. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Aardenburg vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per postcode in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat je wensen dekt. Dat kan zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: gas van UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, wind, aarde, bio, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, kolen, aardgas (grijze elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Nijeholtwolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Aardenburg

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organisch afval zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Sluis.

groene-stroom-aardenburg

Een energieneutrale woning in Aardenburg rond december 2022

Op basis van deze website detecteer je bruikbare informatie over groene stroom Aardenburg. Alleen, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een nihile of geen energienota noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Aardenburg wint aan interesse. Een huis als dit verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “wassen op 30 graden” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Alleen, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse verwarmingsketel (als Remeha, Vaillant, Atag, Nefit of Intergas) verboden. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw huis en kraanwater. Deze setup kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Aardenburg is duur. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Tevens verklein je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energienota. De aanschafprijs varieert tussen de €3800 tot €7100. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hidaard afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral partijen zoals Van de Bron, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Aardenburg aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: je bestaande verbintenis stopzetten en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Aardenburg flink lager dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren op basis daarvan neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiepakketten tref je in het overzicht hieronder veel gekozen energiecontracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker bekijk je zonder problemen welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Aardenburg vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.